Makkelijk lezen
Nederlands

Spiegeltje, spiegeltje… : het verhaal van de boze koningin

Jolanda Horsten (vertaler)
+1
Spiegeltje, spiegeltje… : het verhaal van de boze koningin
×
Spiegeltje, spiegeltje… : het verhaal van de boze koningin Spiegeltje, spiegeltje… : het verhaal van de boze koningin

Spiegeltje, spiegeltje… : het verhaal van de boze koningin

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De koningin heeft alles. Een geweldige man. Een lieve stiefdochter, Sneeuwwitje. Waarom is ze dan niet gelukkig? Bewerking van het sprookje Sneeuwwitje, door de ogen van haar stiefmoeder. AVI-M5. Vanaf ca. 10 jaar.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Spiegeltje, spiegeltje… : het verhaal van de boze koningin
Vertaler
Jolanda Horsten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fairest of all : a tale of the wicked queen
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019
252 p.
ISBN
9789048736157 (hardback)

Besprekingen

Iedereen kent het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen en iedereen heeft een hekel aan de boze koningin. Maar hoe is de koningin geworden zoals ze is? Wat brengt haar tot haar keuzes en hoe was zij als jonge, verliefde vrouw, die met de koning trouwt? Dit verhaal geeft antwoord op al die vragen. Het speelt zich af voor het beroemde ‘er was eens…’ en ook als het bekende deel van dit sprookje de revue passeert, blijven we het verhaal volgen vanuit het perspectief van de koningin. Een bijzondere insteek, die ruimte biedt aan moeilijkere thema’s als jaloezie, twijfel en ingewikkeldere relaties. Het anders gekozen perspectief en de moeilijkere thema’s binnen een bekend verhaal maken dit een aantrekkelijk boek voor oudere kinderen. Door de makkelijkere woordkeuze (AVI-M5) en het afdrukken in dyslexievriendelijk font wordt het ook voor kinderen die meer moeite hebben met lezen, een goed leesbaar verhaal. Jammer dat ervoor gekozen is om iedere zin op een nieuwe regel te laten starten…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

CarrièreLees verder op Wikipedia