Strip
Nederlands

Acht ogen, acht poten

Marc De Bel (auteur), Ivan Adriaenssens (bewerker)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ballonstrip. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Acht ogen, acht poten / naar het boek van Marc de Bel ; adaptatie Ivan Adriaenssens
Auteur
Marc De Bel
Bewerker
Ivan Adriaenssens
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Standaard, 2001
[46] p. : ill.
ISBN
9789002210945 (paperback) 90-02-21094-9

Besprekingen

Soeza, een Boeboekmeisje, gaat op zoek naar een medicijn om haar broer Piepel te genezen. Onderweg ontmoet ze gevaarlijke witte uilen, ratachtige types met piercings en een bij nader inzien vriendelijke kameleon. Boeboeks zijn behaarde fantasiewezentjes, ongeveer zo groot als een muis. Ze leven met hun hele familie aan de rand van een vuilnisbelt. De Boeboeks spreken hun eigen taal, zoiets als 'smurfs'. Deze woorden worden echter maar beperkt gebruikt en verstoren het verhaal niet. Een ongecompliceerd avontuurlijk stripverhaal dat geschikt is voor lezers vanaf ca. 8 jaar.

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties