Strip
Nederlands

Het Biezebos bedreigd. 2, Straffe wiet

Marc De Bel (auteur), Ivan Adriaenssens (scenarist), Michaël Vincent (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Het Biezebos bedreigd. 2, Straffe wiet
Auteur
Marc De Bel
Scenarist
Ivan Adriaenssens
Illustrator
Michaël Vincent
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Standaard, 2004
92 p. : ill.
ISBN
9789002216350 (paperback) 90-02-21635-1

Besprekingen

De eerste delen van de 'Boeboeks' kabbelden rustig verder, met Kuif en de Knagers kwam er meer vaart, in het nieuwe album spat de actie van de bladzijden. De lieve Biezebosbewoners ontpoppen zich tot van zich afbijtende sujetten, de mensen komen meer in beeld en dat allemaal in een politiek correct verhaal met een donkergroene boodschap. In het vorige deel (Taaie Els) was al duidelijk dat de auteurs sterk de Orphanimo-toer opgingen. Qua tekenstijl: rustigere bladspiegel dan in de eerste delen, mistige achtergronden en karikaturale figuren, vooral de slechteriken. Qua thematiek: de strijd van David tegen Goliath, de natuur tegen het grootkapitaal, de levensgenieters tegen de machtswellustelingen. David (de Biezebossers) moet al zijn creativiteit aan de dag leggen om het brute geweld van Goliath (Rotters en zijn machines) te verslaan. De Biezebossers zijn zo integer dat ze ten langen leste zelfs de verborgen emoties van een keikop als Rotters naar boven weten te halen.
Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties