Strip
Nederlands

De Hagen-strategie

Stephen Desberg (scenarist), Bernard Vrancken (illustrator)
Het dossier “Mosje Geldhof” is een van de gevoeligste waarmee Larry B. Max is belast. Deze puissant rijke jood is alom bekend en gerespecteerd vanwege zijn niet aflatende steun aan de kruistocht tegen de Zwitserse banken, die weigeren de tegoeden van omgekomen oorlogsslachtoffers vrij te geven. Alles wijst er echter op dat hij, ondanks zijn onaantastbare status , opdracht heeft gegeven in Los Angl
Extra onderwerp
Bankierswereld, misdaad, thriller
Titel
De Hagen-strategie
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Bernard Vrancken 1965-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La stratégie Hagen
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2000
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-285-4

Besprekingen

Deze, in de 'Klare lijnstijl' getekende strip speelt grotendeels in Zwitserland en snijdt het actuele onderwerp aan van de rol van Zwitserse banken tijdens de Tweede Wereldoorlog en herstelbetalingen. Hoofdpersoon is de biljardair Geldhof die een dubbelrol speelt. Ofschoon hij bekend staat als overlevende van Auschwitz, wordt hij ontmaskerd als ex-Nazi door de Internal Revenue Service (de Amerikaanse fiscus). Spannnende strip met vele dubbele bodems.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties