Strip
Nederlands

De mazen van de wet

Stephen Desberg (scenarist), Bernard Vrancken (illustrator)
Larry Max is een hoge functionaris bij het IRS (International Revenue Service, zeg maar de belastingen). Hierdoor komt hij op het spoor van miljoenenfraudes en banditisme. Larry weet echter van zich af te bijten.
Titel
De mazen van de wet
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Bernard Vrancken 1965-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La voie fiscale
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 1999
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-241-2

Besprekingen

De held van dienst is een belastinginspecteur, jawel! Een speciale dienst binnen de Amerikaanse belastingdiensten (de 'Internal Revenu Service') onderzoekt de grote financiële fraudezaken, zoals in België de Bijzondere Belasting Inspectie. In "De mazen van de wet" maken we kennis met inspecteur Larry B. Max. Geen grijze kantoorklerk, want Larry is een blitse (en gewapende!) macho. Het verhaal begint vrij spectaculair met de aanslag op een Zwitserse topbankier in de Verenigde Staten (de remmen van zijn auto blijken gesaboteerd). Al spoedig blijkt dat het allemaal draait om miljarden dollars van door de nazi's vermoorde joden die op geheime bankrekeningen staan. Scenarist Stephan Desberg (bekend van o.m. 'Kobe de koe', 'De ster van de woestijn', 'Jimmy van Doren') gebruikte een (potentieel) boeiend thema om dit verhaal rond uit te bouwen, maar gaat in de uitwerking ervan net een stap te ver. Superheld Larry ontpopt zich meer tot een schietgrage cowboy en dat zet de geloofwaardigheid v…Lees verder

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties