Strip
Nederlands

De schaduw van de engel

Stephen Desberg (scenarist), Marini (illustrator)
De Schorpioen is terug! Tot ontsteltenis van Trebaldi, de wraakzuchtige paus die maar van één ding droomt: de Schorpioen doden. Een nieuwe ronde in de strijd breekt aan, een onverbiddelijk gevecht op leven en dood tussen de twee mannen. De een wil de waarheid achterhalen, de ander wil die juist verborgen houden... Een boeiend duel, met als extraatje nog een verduiveld doeltreffend subplot!
Onderwerp
Rome ; 18de eeuw
Extra onderwerp
HIS, avontuur, strips
Titel
De schaduw van de engel
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Marini 1969-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'ombre de l'ange
Uitgever
[Brussel]:: Dargaud Benelux, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789085580584

Besprekingen

Achtste deel van een historische stripserie, spelend aan het einde van de achttiende eeuw. Een groep van negen families heeft sinds de ondergang van het Romeinse rijk een monsterverbond gesloten om achter de schermen hun absolute macht te handhaven. Hun leider, kardinaal Trebaldi, is paus geworden en voert een schrikbewind uit. Hij heeft echter veel last van een roekeloze tegenstander. Naar het teken op zijn huid wordt deze bastaardzoon van een vrouw die als heks levend is verbrand, de Schorpioen genoemd. De paus wil hem uitschakelen, maar de Schorpioen wil de paus dwingen om het geheim achter zijn geboorte en de executie van zijn moeder aan hem te onthullen. Maar hoe kan hij de paus in handen krijgen, die wordt beschermd door een meedogenloze bende van gemaskerde krijgsmonniken? Spannend verhaal, op aantrekkelijke manier in beeld gebracht door de combinatie van tekening en aquarel. Veel aandacht voor de historische situering, mooi ingekleurd. Vrij veel tekst. Bevat geweld- en erotisc…Lees verder

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties