Strip
Nederlands

Het Proces-Schorpioen

Stephen Desberg (scenarist), Marini (illustrator)
Een onderzoeker doet verslag van het proces tegen de Schorpioen en de verklaringen van de belangrijkste getuigen. Aanvullend deel bij de historische stripserie.
Onderwerp
Rome ; 18de eeuw
Extra onderwerp
HIS, Tijdsbeeld ; 18de eeuw
Titel
Het Proces-Schorpioen
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Marini 1969-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le Scorpion
Editie
1
Uitgever
[Brussel]: Dargaud Benelux, 2007
71 p. : ill.
ISBN
9789067939676 (paperback)

Besprekingen

De historische stripserie 'Schorpioen' speelt aan het einde van de achttiende eeuw. Een groep van negen families heeft sinds de ondergang van het Romeinse rijk een monsterverbond gesloten om achter de schermen hun absolute macht te handhaven. Hun leider, kardinaal Trebaldi, is na duistere machinaties paus geworden. Hij vindt echter een tegenstander in de zoon van een vrouw die als heks levend is verbrand. Naar het teken op zijn huid wordt hij de Schorpioen genoemd. Dit is geen vervolgdeel in de serie, maar een aanvullend deel waarin mooie platen zijn opgenomen die met de reeks in verband staan. Deze platen worden met elkaar verbonden door herinneringen van een onderzoeker betrokken bij het proces tegen de Schorpioen en getuigenverklaringen van de belangrijkste personages in deze stripserie. Het gaat dus niet om een stripverhaal, maar om een rijk geïllustreerd verhaal. De tekst is minder boeiend dan die in de eigenlijke stripserie. Maar de fraai ingekleurde platen zijn erg mooi, aantre…Lees verder

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties