Boek
Nederlands

Wat een kou, Vos en Haas!

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Wat een kou, Vos en Haas!
×
Wat een kou, Vos en Haas! Wat een kou, Vos en Haas!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Titel
Wat een kou, Vos en Haas!
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2009
[14] p. : ill.
ISBN
9789020984101

Besprekingen

Vos en Haas gaan ieder een sneeuwpop maken. Vos maakt Haas en Haas maakt Vos. Ze trekken de poppen hun eigen kleren aan, maar dan krijgen ze het zó koud. Gelukkig heeft Uil lekkere warme thee. Zesde hardkartonnen prentenboek op groot formaat met twee afgeronde hoeken in de veelvuldig bekroonde serie rond Vos en Haas. De vlotte en groot afgedrukte, drie- tot vierregelige tekst staat onder aan of boven aan iedere bladzijde. De functie van de dik gedrukte woorden in de tekst - zowel kledingstukken als uitroepen en herhalingen - is niet erg duidelijk. Kleurige, met ecoline ingekleurde pentekeningen over dubbele bladzijden, die exact het verhaal weergeven. Heerlijk boek, dat tegen een stootje kan. Tegelijk verscheen 'Vos en Haas en de ballon van Uil'*. Zowel geschikt voor kleuters om te bekijken en aan voor te lezen als voor beginnende lezers om zelf te lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Wat een kou, Vos en Haas!

Wanneer Haas 's morgens ziet dat er een dik sneeuwtapijt ligt, loopt ze dadelijk naar buiten. Vos zoekt eerst zijn warme kleding bijeen. Haas vraagt aan Uil of hij mee komt spelen in de sneeuw. Nee hoor, Uil vindt het veel te koud. Hij zit liever binnen bij zijn haard met hete thee. Vos en Haas maken samen een sneeuwpop van elkaar. Ze doen de sneeuwpop zelfs hun sjaal, muts en jas aan. Het is net echt. Maar o wee wat hebben ze het nu koud. Groot stevig prentenboek in karton over Vos, Haas en Uil. Het bevat een makkelijke en eenvoudige verhaallijn voor jonge kinderen en de prachtige illustraties van Thé Tjong-Khing zijn een streling voor het oog! Ze zijn zo sprekend dat je de kou als het ware aan den lijve voelt, gevolgd door de warme knusheid in het huisje van Uil.


Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties