Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Fundels zijn interactieve boeken waarmee kinderen spelenderwijs hun leesvaardigheid oefenen. Bestaande prentenboeken komen tot leven door animatie, aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 boekjes cadeau om de kinderen zoet te houden. Hoe werkt het?

1. Download de Fundels-app.
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel of ga door zonder aan te melden.
  3. De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Zoek en vind gratis artikels uit een breed aanbod aan Belgische kranten en tijdschriften. Tot en met 19 april toegankelijk voor iedereen, lid of geen lid van de bib!

Doorzoek het krantenarchief

Digitale boeken

Een website met gratis - legaal - downloadbare titels om de verveling te verdrijven!

Podium Aan Huis

Haal met Podium Aan Huis eens een voorstelling in huis!

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn en cultuurhuizen noodgedwongen de deuren sluiten vind je op deze website een divers aanbod aan theater- en kunstvoorstellingen. Zo komen families de komende weken ontspannen door en vallen ook doorwinterde cultuurliefhebbers niet stil. Ben je leerkracht? Dan kan je het cultuuraanbod misschien gebruiken als online lesmateriaal.

Geniet van de voorstelling!

www.podiumaanhuis.be

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.